Cele mai bune aparate de vidat din 2024

Aparate de vidat alimente pe blatul de bucătărie cu carne și legume
De la:  Cele Mai Detaliate Recenzii  | Ultima actualizare 18 octombrie: 2023  
Folosim linkuri afiliate și este posibil să primim un mic comision la achiziții. Citiți mai multe despre noi.

Într-o lume în care conservarea alimentelor devine tot mai esențială, alegerea unui aparat de vidat potrivit poate face diferența. Fie că dorești să prelungești durata de păstrare a alimentelor, să economisești spațiu în congelator sau să gătești la sous-vide, un aparat de vidat de calitate este un aliat de nădejde. În acest ghid, îți vom prezenta cele mai bune aparate de vidat disponibile pe piață, oferindu-ți recomandări și sfaturi pentru a face cea mai bună alegere.

Cel mai bun aparat de vidat general: Laica Profesional VT3120
Cel mai bun aparat de vidat pentru alimente delicate: Zass ZVS 05 White
Cel mai bun aparat de vidat pentru alimente delicate: FoodSaver FFS005X-01

Cel mai bun aparat de vidat general

Aparatul de vidat Laica Profesional VT3120 este un dispozitiv de înaltă performanță, ideal pentru conservarea alimentelor. Cu o putere de 130 W și un cutter integrat, acesta oferă o vidare eficientă și rapidă. Designul său modern, în culorile negru și argintiu, îl face nu doar funcțional, ci și estetic plăcut. Materialul din inox garantează durabilitate și rezistență în timp.

Laica Profesional VT3120 a primit recenzii pozitive de la utilizatori, fiind apreciat pentru eficiența și ușurința de utilizare. Mulți clienți au menționat că este „super practic” și „își face treaba excelent”. Cu toate acestea, este important să se consulte manualul de utilizare și să se testeze aparatul înainte de a începe vidarea în masă. De asemenea, comparativ cu alte mărci, acest model sigilează în două rânduri, oferind o etanșeitate superioară.

Aparat de vidat Laica Profesional VT3120

Cel mai bun aparat de vidat pentru alimente delicate

Aparatul de vidat alimente Zass ZVS 05 White este conceput pentru uz casnic și se remarcă prin panoul său tactil digital și puterea de 110W. Este ideal pentru tehnica culinară Sous Vide și poate fi folosit atât pentru alimente umede, cât și uscate. Acesta vine echipat cu o bară de lipire de 30 cm și include accesorii precum un furtun de vidare și un cutter pentru pungi.

Zass ZVS 05 White este un aparat de vidat de înaltă calitate, potrivit pentru cei care doresc să conserve alimentele în condiții optime. Panoul tactil digital facilitează operarea, iar diversitatea funcțiilor îl face versatil. Cu toate acestea, este important să se verifice dimensiunea pungilor compatibile și să se urmeze instrucțiunile pentru o vidare corectă. Materialul din plastic poate necesita o atenție sporită la manipulare.

Aparat de vidat Zass ZVS 05 White

Cel mai bun pentru sigilarea în masă

Aparatul de vidat alimente FoodSaver FFS006X-01 este special conceput pentru a păstra prospețimea alimentelor de până la 5 ori mai mult timp comparativ cu metodele tradiționale de conservare. Acesta este complet automat, având capacitatea de a ajusta setările, videază și sigilează. Sistemul său de detectare a lichidelor previne scurgerile, iar funcția de marinare rapidă permite aromatizarea cărnii în doar câteva minute.

FoodSaver FFS006X-01 este un aparat de vidat de top, ideal pentru cei care doresc să maximizeze durata de conservare a alimentelor. Cu funcții automate și un design intuitiv, acesta simplifică procesul de vidare. Totuși, este esențial să se utilizeze pungile adecvate și să se urmeze instrucțiunile pentru a obține cele mai bune rezultate. Cutter-ul integrat și funcția Pulse adaugă valoare, dar este important să se manevreze cu grijă pentru a evita deteriorarea.

Aparat de vidat FoodSaver FFS006X-01

Aparatul de vidat alimente FoodSaver FFS005X-01 este conceput pentru a păstra prospețimea alimentelor de până la 5 ori mai mult timp comparativ cu metodele tradiționale. Cu un design compact și elegant, acesta poate fi depozitat pe verticală, economisind spațiu în bucătărie. Aparatul oferă trei setări de viteză, o funcție Pulse pentru alimente delicate și posibilitatea de a vidare separat pentru alimente uscate sau umede.

FoodSaver FFS005X-01 este un aparat de vidat avansat, ideal pentru cei care doresc să maximizeze durata de conservare a alimentelor. Cutter-ul integrat facilitează crearea pungilor de diverse dimensiuni, iar funcția de marinare rapidă permite aromatizarea cărnii într-un timp scurt. Cu toate acestea, este esențial să se utilizeze corect și să se urmeze instrucțiunile pentru a obține cele mai bune rezultate. Mecanismul simplu de blocare asigură o funcționare optimă.

Aparat de vidat FoodSaver FFS005X-01

Aparatul de vidat Gorenje VS120W, cu o putere de 120 W, este ideal pentru conservarea alimentelor, menținându-le prospețimea pentru o perioadă îndelungată. Designul său alb și compact îl face ușor de depozitat și de utilizat. Acesta dispune de un panou de comandă mecanic și este echipat cu funcții precum aspirarea automată și vidarea uscată.

Gorenje VS120W este un aparat de vidat eficient și practic, potrivit pentru uzul rezidențial. Cu o singură treaptă de viteză și o funcție de aspirare automată, acesta simplifică procesul de conservare a alimentelor. Cu toate acestea, este important să se utilizeze pungile adecvate și să se urmeze instrucțiunile pentru a obține cele mai bune rezultate. Materialul din plastic poate necesita o îngrijire suplimentară pentru a preveni zgârieturile.

Aparat de vidat Gorenje VS120W

Sfaturi utile pentru alegerea celui mai potrivit aparat de vidat

Conservarea alimentelor într-un mod eficient a devenit o prioritate pentru mulți dintre noi, mai ales în contextul vieții moderne agitate. Aparatele de vidat au apărut ca o soluție inovatoare în acest sens, oferind o metodă rapidă și eficientă de a păstra alimentele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Dacă ești în căutarea unui astfel de dispozitiv sau pur și simplu vrei să afli mai multe despre beneficiile vidării, ai ajuns în locul potrivit. În acest ghid, vom explora avantajele vidării, tipurile de aparate disponibile și cum să alegi cel mai potrivit model pentru nevoile tale.

Mâini preparând carne și legume pentru vidare cu un aparat de vidat pe o suprafață din lemn.

Beneficiile vidării alimentelor

Ambalarea în vid a produselor alimentare a devenit din ce în ce mai populară datorită numeroaselor sale avantaje. Prin vidare, alimentele își păstrează prospețimea și nutrienții pentru o perioadă mai îndelungată, reducând astfel risipa alimentară. De asemenea, vidarea previne formarea bacteriilor și mucegaiului, asigurând o conservare mai sigură a alimentelor. Pe lângă aceste beneficii, ambalarea în vid este și economică, deoarece permite cumpărarea alimentelor în cantități mari și păstrarea lor pentru o perioadă mai lungă fără a se altera. Pentru mai multe detalii despre avantajele și dezavantajele ambalării în vid, poți consulta acest articol de pe HotNews.ro.

Tipuri de aparate de vidat

Există mai multe tipuri de aparate de vidat pe piață, fiecare având avantajele și dezavantajele sale:

 • Aparate de vidat de mână: Acestea sunt portabile și ușor de utilizat, fiind ideale pentru uz ocazional. Cu toate acestea, nu au aceeași putere de vidare ca modelele mai mari.

 • Aparate de vidat externe: Sunt cele mai comune și sunt potrivite pentru uz casnic. Acestea vidază pungile plasate în exteriorul aparatului.

 • Aparate de vidat cu cameră: Sunt cele mai eficiente, dar și cele mai costisitoare. Sunt ideale pentru uz comercial sau pentru cei care vidază frecvent și în cantități mari.

Filé de somon pregătit pentru vidare alături de lămâie și mentă, pe un aparat de vidat.

Caracteristici de luat în considerare la alegerea unui aparat de vidat

Atunci când alegi un aparat de vidat, este esențial să ții cont de următoarele aspecte:

 • Puterea și viteza de vidare: Un aparat cu o putere mai mare va vidare mai rapid și mai eficient. Dacă intenționezi să folosești aparatul frecvent, investește într-un model mai puternic.

 • Tipul de pungă compatibil: Unele aparate funcționează doar cu anumite tipuri de pungi. Asigură-te că pungile sunt ușor de găsit și la un preț accesibil.

 • Funcții suplimentare: Unele modele vin cu funcții extra, cum ar fi modul de vidare pentru alimente umede sau uscate, funcția de marinare rapidă sau posibilitatea de a vidare borcane.

 • Ușurința de utilizare: Un panou de control intuitiv și un design ergonomic pot face diferența, mai ales dacă nu ești familiarizat cu aceste aparate.

Recomandări de branduri

Pe piață există numeroase branduri de aparate de vidat, dar iată câteva dintre cele mai populare și apreciate:

 • FoodSaver: Recunoscut pentru fiabilitate și eficiență, FoodSaver oferă o gamă variată de modele, potrivite atât pentru uz casnic, cât și comercial.

 • Gorenje: Cu un design modern și funcții avansate, aparatele de vidat Gorenje sunt ideale pentru cei care caută un echilibru între preț și calitate.

 • Laica: Brandul italian Laica este apreciat pentru aparatele sale compacte și eficiente, fiind o alegere excelentă pentru bucătăriile mici.

Bucăți de carne cu lămâie și rozmarin pregătite pentru vidare, într-o pungă pe un aparat de vidat.

Întreținerea și curățarea aparatului de vidat

Pentru a te asigura că aparatul tău de vidat funcționează la capacitate maximă și are o durată de viață îndelungată, urmează aceste sfaturi:

 • Curăță aparatul după fiecare utilizare: Folosește o cârpă umedă pentru a șterge exteriorul și o cârpă uscată pentru interior.

 • Verifică benzile de etanșare: Acestea pot fi uzate în timp și pot afecta eficiența vidării. Înlocuiește-le dacă observi deteriorări.

 • Depozitează aparatul într-un loc uscat: Evită zonele cu umiditate ridicată pentru a preveni formarea mucegaiului.

Bucăți de carne pregătite pe o tăviță, alături de un aparat de vidat, role de pungă și condimente.

Concluzie

Alegerea unui aparat de vidat poate părea complicată la prima vedere, dar cu informațiile potrivite, procesul devine mult mai simplu. Indiferent de bugetul sau nevoile tale, există cu siguranță un model care să se potrivească perfect. Investește în calitate și bucură-te de alimente proaspete pentru o perioadă îndelungată!

Apel la acțiune (CTA):

Dacă acest ghid ți-a fost util, lasă-ne un comentariu și spune-ne ce aparat de vidat ai ales!

S-ar putea să îți placă și

Căutați un ceainic electric care să se potrivească perfect în bucătăria dvs.? Sunteți în locul potrivit! Am analizat și testat o varietate de modele pentru a vă ajuta să găsiți …

Echipa noastră pasionată de bucătărie a explorat cu atenție o gamă largă de fierbătoare de ouă disponibile pe piață, cu scopul de a-ți prezenta cele mai eficiente și fiabile 

Explorarea celui mai bun aparat pentru spumare a laptelui poate fi o aventură delicioasă, indiferent dacă ești un entuziast al cafelei sau pur și simplu îți place să te bucuri de …