Cele mai bune multicookere din 2024

Multicooker modern cu panou de control digital pe blatul de bucătărie
De la:  Cele Mai Detaliate Recenzii  | Ultima actualizare 6 decembrie: 2023  
Folosim linkuri afiliate și este posibil să primim un mic comision la achiziții. Citiți mai multe despre noi.

Multicookerele au revoluționat modul în care gătim, oferind o varietate de funcții și ușurință în utilizare. Fie că ești un bucătar amator sau un chef experimentat, alegerea multicookerului potrivit poate transforma complet experiența ta culinară. În acest ghid, vom explora diferitele modele de multicookere disponibile pe piață, evidențiind caracteristicile lor cheie și modul în care pot satisface diversele nevoi de gătit. Pentru a vă oferi o perspectivă mai amplă și sfaturi detaliate despre cum să alegeți multicookerul perfect pentru nevoile dvs., vă recomandăm să citiți articolul nostru complet, „Sfaturi Utile pentru Alegerea Multicookerului Perfect”.

Cel mai bun multicooker per total: Instant Pot Duo 8
Performanță culinară de înaltă valoare: Crock-Pot Express CSC051X
Cel mai bun pentru un buget limitat: Crock-Pot SCCPRC507B-050
Cel mai bun pentru mâncăruri preparate într-o singură oală: Crock-Pot CSC063X-01
Cel mai bun pentru porții mici: Ninja Foodi Mini 6-in-1 OP100EU

Cel mai bun multicooker per total

Instant Pot Duo 8 este un multicooker versatil, care înlocuiește șapte aparate de bucătărie, economisind spațiu și energie. Cu o capacitate generoasă de 7.6 litri și 14 programe presetate, acest aparat facilitează prepararea unei game largi de mâncăruri, de la supe și tocanite, până la iaurt și orez. Designul său modern, cu finisaj din inox și negru, se integrează perfect în orice bucătărie contemporană. Multicooker-ul este dotat cu un microprocesor avansat care ajustează automat timpul de gătit și temperatura, asigurând rezultate culinare perfecte de fiecare dată.

Instant Pot Duo 8 impresionează prin multifuncționalitatea sa, fiind ideal atât pentru gătitul rapid, cât și pentru preparatele care necesită mai mult timp. Capacitatea mare este un avantaj pentru familiile numeroase sau pentru gătitul în cantități mari. Totuși, dimensiunile sale pot fi un dezavantaj pentru spațiile mici de bucătărie. Deși oferă o varietate de programe, utilizatorii noi pot avea nevoie de un timp de adaptare pentru a se obișnui cu toate funcțiile. Durabilitatea și calitatea materialelor sunt puncte forte, dar este important de menționat că accesoriile precum polonicul pentru supă sau spatula pentru orez nu sunt incluse.

Instant Pot Duo 8 - Multicooker modern și versatil

Performanță culinară de înaltă valoare

Crock-Pot Express CSC051X este un multicooker modern, care combină eficiența gătitului sub presiune cu versatilitatea a 12 aparate într-unul singur. Cu o capacitate de 5.6 litri și putere de 1000 W, acest aparat oferă 8 programe automate și 4 moduri de gătit, inclusiv funcții pentru carne, orez, iaurt și deserturi. Designul său elegant, cu finisaje argintii și control digital, îl face un accesoriu deosebit în orice bucătărie. Este ideal pentru prepararea rapidă și sănătoasă a unei game largi de mâncăruri.

Crock-Pot Express CSC051X se remarcă prin ușurința în utilizare și rapiditatea cu care gătește diverse preparate. Cu toate acestea, dimensiunea sa poate fi un dezavantaj pentru cei care au nevoie să gătească pentru un număr mare de persoane. Deși oferă o varietate de programe, utilizatorii pot avea nevoie de timp pentru a se obișnui cu setările și funcțiile aparatului. Un alt aspect de luat în considerare este materialul vasului, care, deși durabil, necesită o atenție specială pentru a evita zgârieturile. Per total, este o alegere excelentă pentru cei care caută un multicooker eficient și versatil.

Multicooker Crock-Pot Express CSC051X cu gătire sub presiune

Cel mai bun pentru un buget limitat

Slow cooker-ul Crock-Pot SCCPRC507B-050, cu o capacitate de 4.7 litri, este ideal pentru cei care doresc să gătească sănătos, dar nu dispun de mult timp. Aparatul oferă două setări de gătit și un vas de ceramică detasabil, ușor de curățat. Cronometrul digital permite setarea duratei de gătit între 30 de minute și 20 de ore, iar funcția de menținere la cald automată asigură că mâncarea rămâne la temperatura ideală pentru servire. Designul său elegant, în culoare neagră, se potrivește perfect în orice bucătărie modernă.

Slow cooker-ul Crock-Pot SCCPRC507B-050 este apreciat pentru simplitatea și eficiența sa. Vasul de ceramică asigură o distribuție uniformă a căldurii, iar capacul de sticlă termorezistentă permite monitorizarea ușoară a preparatului. Un dezavantaj ar putea fi capacitatea limitată, care nu este ideală pentru gătitul în cantități mari. De asemenea, lipsa unei funcții de start întârziat poate fi un inconvenient pentru unii utilizatori. Per total, este o alegere excelentă pentru gătitul lent și sănătos.

Slow cooker Crock-Pot SCCPRC507B-050 negru

Cel mai bun pentru mâncăruri preparate într-o singură oală

Crock-Pot CSC063X-01 este un slow cooker digital cu o capacitate generoasă de 7.5 litri, ideal pentru gătitul lent al mâncărurilor sănătoase pentru întreaga familie. Acest model vine echipat cu un vas de ceramică detasabil și un capac de sticlă, facilitând atât gătitul, cât și curățarea. Designul său modern, cu finisaje din inox, adaugă o notă de eleganță în orice bucătărie. Funcțiile digitale permit o programare ușoară și precisă, oferind flexibilitate în prepararea unei varietăți largi de rețete.

Slow cooker-ul Crock-Pot CSC063X-01 impresionează prin capacitatea sa mare și controlul digital ușor de utilizat, fiind perfect pentru pregătirea mâncărurilor pentru întreaga familie sau pentru evenimente. Vasul de ceramică asigură o distribuție uniformă a căldurii, iar capacul de sticlă permite monitorizarea ușoară a preparatului. Un posibil dezavantaj ar putea fi dimensiunea sa, care necesită un spațiu de depozitare mai mare. De asemenea, pentru porții mai mici, acest model poate fi mai puțin eficient din punct de vedere energetic. În general, este o alegere excelentă pentru cei care caută un slow cooker fiabil și spațios.

Slow cooker Crock-Pot CSC063X-01 cu capacitate mare

Cel mai bun pentru porții mici

Ninja Foodi Mini 6-in-1 OP100EU este un multicooker versatil, care combină funcțiile unei oale electrice sub presiune și ale unei friteuze cu aer. Cu o capacitate de 4.7 litri, acest aparat este ideal pentru gătitul rapid și sănătos al unei varietăți de mâncăruri. Designul său compact și eficient îl face perfect pentru bucătăriile cu spațiu limitat. Aparatul oferă șase funcții de gătit, inclusiv gătit sub presiune, prăjire cu aer, coacere și aburire, permițând prepararea ușoară a unor mese delicioase și diversificate.

Ninja Foodi Mini 6-in-1 OP100EU impresionează prin flexibilitatea și eficiența sa în gătit. Combinația unică de gătit sub presiune și prăjire cu aer permite prepararea rapidă a mâncărurilor, menținând totodată un profil nutrițional sănătos. Capacitatea de 4.7 litri este suficientă pentru mesele unei familii mici sau medii. Un posibil dezavantaj ar putea fi dimensiunea sa, care ar putea fi considerată mică pentru gătitul în cantități mari. De asemenea, varietatea funcțiilor poate necesita un timp de adaptare pentru utilizatorii noi. În general, este o alegere excelentă pentru cei care caută un aparat multifuncțional și spațiu-eficient.

Multicooker Ninja Foodi Mini 6-in-1 OP100EU

Sfaturi Utile pentru Alegerea Multicookerului Perfect

În lumea rapidă și mereu în schimbare a tehnologiei de bucătărie, multicookerele au devenit un must-have pentru orice gospodărie. Aceste aparate versatile nu doar că economisesc timp și spațiu, dar transformă și experiența de gătit, făcând-o mai simplă și mai plăcută. Alegerea multicookerului potrivit poate fi însă o provocare, având în vedere varietatea mare de modele și funcții disponibile pe piață. În acest articol, vom explora factorii esențiali de luat în considerare atunci când alegeți un multicooker, pentru a vă asigura că investiția dvs. este una înțeleaptă.

Slow cooker cu panou de control electronic pe blat de marmură

Ce Este un Multicooker?

Un multicooker este un aparat de bucătărie electric care combină funcțiile mai multor aparate de gătit într-unul singur. De la gătitul sub presiune, slow cooking, prăjire cu aer, până la coacere și aburire, multicookerele oferă o flexibilitate incredibilă. Aceste aparate sunt proiectate pentru a vă ușura munca în bucătărie, permițându-vă să preparați o varietate de mâncăruri cu un efort minim. Multicookerele sunt ideale pentru cei cu un stil de viață agitat, oferind o soluție rapidă și eficientă pentru prepararea mâncărurilor sănătoase.

Pentru a înțelege mai bine cum un multicooker poate transforma experiența dvs. culinară, puteți consulta un articol util pe ClujLife, care oferă o perspectivă detaliată asupra acestui aparat versatil. Articolul, intitulat „Tot ce trebuie să știi despre multicooker”, explorează diferitele funcții ale multicookerului și cum acestea pot simplifica gătitul în orice bucătărie modernă.

Factori de Luat în Considerare la Alegerea unui Multicooker

Când vine vorba de alegerea unui multicooker, există câțiva factori cheie pe care trebuie să îi luați în considerare pentru a vă asigura că faceți alegerea potrivită pentru nevoile dvs.:

 1. Capacitate și Dimensiune: Multicookerele vin în diferite mărimi. Este important să alegeți unul care se potrivește nevoilor dvs. familiale. Dacă gătiți pentru o singură persoană sau un cuplu, un multicooker mai mic ar putea fi suficient. Pentru familii mai mari, veți avea nevoie de un model cu o capacitate mai mare.

 2. Funcții și Programe: Unul dintre cele mai mari avantaje ale multicookerelor este varietatea de funcții pe care le oferă. De la modele de bază cu câteva programe presetate până la versiuni avansate cu numeroase opțiuni de gătit, este esențial să alegeți un multicooker care să satisfacă stilul dvs. de gătit.

 3. Ușurința de Utilizare și Curățare: Căutați un multicooker cu un panou de control intuitiv și ușor de navigat. De asemenea, este important ca părțile detașabile să fie ușor de curățat, preferabil compatibile cu mașina de spălat vase.

 4. Eficiența Energetică: Multicookerele sunt, în general, eficiente din punct de vedere energetic, dar este bine să verificați specificațiile pentru a vă asigura că alegeți un model care nu va crește semnificativ factura la electricitate.

Utilizare ușoară a multicookerului cu ecran digital pentru setări de gătit

Top Modele de Multicookere pe Piață

Pentru a vă ajuta în alegerea multicookerului potrivit, iată o listă cu trei dintre cele mai populare și eficiente modele disponibile pe piață:

 1. Instant Pot Duo 8: Acest model este un adevărat campion al versatilității și eficienței. Cu o capacitate generoasă de 8 litri, Instant Pot Duo 8 este ideal pentru familii mari sau pentru pregătirea mâncărurilor în avans. Acest multicooker vine echipat cu multiple funcții, inclusiv gătit sub presiune, slow cooking, prepararea iaurtului și funcție de aburire. Ușurința de utilizare este garantată prin panoul său de control intuitiv și display-ul digital. De asemenea, este renumit pentru construcția sa robustă și durabilă, fiind un companion de încredere în bucătărie pentru mulți ani.

 2. Crock-Pot Express CSC051X: Crock-Pot este un nume bine-cunoscut în lumea slow cookerelor, iar modelul Express CSC051X aduce această reputație în era modernă. Cu o capacitate de 5.6 litri și 8 programe presetate, acest multicooker este perfect pentru gătitul rapid și sănătos. Este dotat cu funcții de gătit sub presiune și slow cooking, permițându-vă să preparați o gamă largă de mâncăruri. Designul său elegant și finisajele din inox îl fac nu doar un aparat util, ci și unul care adaugă stil oricărei bucătării.

 3. Ninja Foodi Mini 6-in-1 OP100EU: Acest multicooker compact, dar puternic, este ideal pentru gospodăriile mai mici sau pentru cei cu spațiu limitat în bucătărie. Cu șase funcții de gătit într-un singur aparat, inclusiv gătit sub presiune, prăjire cu aer și coacere, Ninja Foodi Mini transformă modul în care pregătiți mâncarea. Capacitatea de 4.7 litri este suficientă pentru mesele zilnice, iar funcțiile sale versatile vă permit să experimentați cu o varietate de rețete. De asemenea, este apreciat pentru ușurința de curățare și pentru designul său modern.

Fiecare dintre aceste modele oferă o combinație unică de funcționalitate, eficiență și stil, asigurându-vă că veți găsi un multicooker care să se potrivească perfect nevoilor și preferințelor dvs. culinare.

Familie bucurându-se de o masă preparată cu multicookerul

Cum să Îți Îmbunătățești Experiența în Bucătărie cu un Multicooker

Un multicooker nu este doar un aparat de gătit; este un asistent de bucătărie care vă poate transforma întreaga experiență culinară. Cu tehnologia sa avansată, un multicooker vă oferă posibilitatea de a experimenta și de a vă simplifica gătitul în moduri pe care nu le-ați fi considerat posibile. De exemplu, un articol de pe Kudika explorează cum un multicooker conectat la tehnologie vă poate ajuta în bucătărie, oferind o perspectivă detaliată asupra beneficiilor sale multiple.

Iată câteva sfaturi pentru a vă maximiza utilizarea multicookerului:

 1. Experimentați cu Diverse Rețete: Multicookerele sunt perfecte pentru a experimenta cu diverse tipuri de mâncăruri, de la supe și tocanite până la deserturi și pâine. Așa cum menționează și articolul de pe Kudika, aceste aparate vă permit să explorați noi rețete și tehnici de gătit fără efortul tradițional.

 2. Planificați Mesele: Multicookerele sunt excelente pentru planificarea meselor. Puteți pregăti ingredientele din timp și setați multicookerul să înceapă gătitul la un moment specific, asigurându-vă că mâncarea este gata exact când aveți nevoie.

 3. Utilizați Funcțiile Speciale: Profitați de funcțiile speciale ale multicookerului, cum ar fi gătitul sub presiune sau prăjirea cu aer, pentru a crea mese delicioase într-un timp scurt. Acest lucru nu doar că economisește timp, dar, așa cum subliniază articolul de pe Kudika, vă permite să gătiți în moduri mai sănătoase, păstrând nutrienții și aromele.

Întreținerea și Curățarea Multicookerului

Pentru a vă asigura că multicookerul dvs. funcționează eficient și durează mult timp, este esențial să îl întrețineți și să îl curățați corespunzător. Următoarele sfaturi vă pot ajuta:

 1. Curățați După Fiecare Utilizare: Este important să curățați multicookerul după fiecare utilizare pentru a preveni acumularea de resturi de mâncare și mirosuri.

 2. Verificați Sigiliile și Componentele: Verificați periodic sigiliile și componentele multicookerului pentru a vă asigura că sunt în stare bună și funcționează corect.

Copil mic ajustând setările unui multicooker în bucătărie

Concluzie

Alegerea multicookerului potrivit poate transforma radical modul în care gătiți și vă bucurați de mâncare. Cu funcționalitățile sale versatile și ușurința de utilizare, un multicooker este un investiție valoroasă pentru orice bucătărie. Indiferent dacă sunteți un bucătar amator sau un expert în arta culinară, un multicooker vă poate ajuta să economisiți timp, să experimentați cu rețete noi și să vă bucurați de mese sănătoase și gustoase cu efort minim. Amintiți-vă să luați în considerare nevoile dvs. specifice și să alegeți un model care se potrivește stilului dvs. de viață și preferințelor culinare.

Call to Action

Vă invităm să împărtășiți experiențele dvs. cu multicookerele în secțiunea de comentarii. Dacă acest articol v-a fost de ajutor, nu ezitați să-l partajați cu prietenii și familia. De asemenea, pentru mai multe sfaturi și trucuri de gătit, asigurați-vă că verificați și alte articole de pe blogul nostru.

S-ar putea să îți placă și

Descoperirea tigăii Wok perfecte poate transforma complet experiența gătitului, oferindu-vă posibilitatea de a explora o gamă largă de rețete asiatice și nu numai.

În căutarea blenderului ideal pentru bucătăria ta? Alegerea corectă a unui blender este crucială, având în vedere diversitatea opțiunilor …

În căutarea unui cuțit de calitate? Cuțitele Santoku, cu origini japoneze, sunt esențiale în orice bucătărie datorită versatilității și preciziei lor. Descoperă în ghidul nostru top 6 ….