Cele mai bune 4 tablete pentru copii din 2023

Mamă și fiică folosind o tabletă pentru copii împreună pe canapea
De la:  Cele Mai Detaliate Recenzii  | Ultima actualizare 7 ianuarie: 2024  
Folosim linkuri afiliate și este posibil să primim un mic comision la achiziții. Citiți mai multe despre noi.

Tabletele pentru copii s-au transformat în instrumente valoroase de învățare și dezvoltare, depășind rolul lor inițial de simple dispozitive de divertisment. Cu o multitudine de opțiuni disponibile pe piață, alegerea celei mai potrivite tablete pentru copilul tău poate fi o provocare. În acest articol, vom prezenta patru dintre cele mai bune tablete pentru copii, evaluându-le în funcție de funcționalitate, durabilitate, control parental și valoare pentru preț. În plus, vom oferi sfaturi esențiale pentru alegerea celei mai potrivite tablete pentru copilul tău, pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere pentru nevoile specifice ale copilului tău.”

Cea mai bună tabletă pentru copii în general

Amazon Kindle Fire HD 10.1 este o tabletă de înaltă performanță cu un ecran Full HD de 10,1 inch și o rezoluție de 1920 x 1200. Este echipată cu un procesor Octa-core de 2.0 GHz și 2 GB de RAM, oferind o performanță rapidă și fără întreruperi. Tableta are o memorie internă de 32 GB, extensibilă până la 512 GB, și oferă stocare cloud nelimitată gratuită pentru conținutul Amazon. Cu o durată de viață a bateriei de până la 12 ore, puteți naviga pe web, viziona videoclipuri și asculta muzică fără întreruperi. Tableta este de culoare neagră și dispune de conectivitate Wi-Fi dual band.

Este o tabletă impresionantă, oferind o experiență de vizionare excelentă cu ecranul său Full HD. Performanța sa rapidă și fără întreruperi este asigurată de procesorul Octa-core și de cei 2 GB de RAM. Unul dintre avantajele majore ale acestei tablete este stocarea cloud nelimitată gratuită pentru conținutul Amazon, ceea ce o face ideală pentru consumatorii de conținut digital. Cu toate acestea, un dezavantaj ar putea fi limitarea extinderii memoriei la doar 512 GB, ceea ce poate fi insuficient pentru unii utilizatori. În ciuda acestui fapt, Amazon Kindle Fire HD 10.1 rămâne o alegere excelentă pentru cei care caută o tabletă de înaltă performanță.

Amazon Kindle Fire HD 10.1 Black Tablet

O altă alegere excelentă

Concepută special pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani, Amazon Fire HD 10 Kids este o tabletă robustă și puternică. Echipată cu un procesor octa-core, 3 GB de RAM și un ecran de 10,1 inch cu rezoluție 1080p Full HD, aceasta oferă o experiență de utilizare excelentă. Tableta dispune de camere duble, un port USB-C (2.0) și posibilitatea de a extinde stocarea până la 1 TB. Deși nu are slot SIM pentru 3G/4G și nu are meniu în limba română, autonomia bateriei de 12 ore și culoarea roz o fac atractivă pentru copii.

Cu un design robust și performanțe impresionante, Amazon Fire HD 10 Kids se dovedește a fi o alegere excelentă pentru copii. Ecranul de 10,1 inch cu rezoluție Full HD oferă o experiență de vizionare de înaltă calitate, iar procesorul octa-core și cei 3 GB de RAM asigură o funcționare rapidă și fără întreruperi. Unul dintre dezavantajele acestei tablete este lipsa meniului în limba română, ceea ce poate fi un impediment pentru copiii care nu cunosc alte limbi. De asemenea, absența unui slot SIM pentru 3G/4G poate limita accesul la internet în absența unei conexiuni Wi-Fi. Cu toate acestea, pentru părinții care caută o tabletă durabilă și de înaltă performanță pentru copiii lor, Amazon Fire HD 10 Kids rămâne o opțiune de luat în considerare.

Amazon Fire HD 10 Kids Pink Tablet

Cea mai bună tabletă la raportul calitate-preț

Tableta pentru copii SMART TabbyBoo® Mango (2022) este un dispozitiv special conceput pentru copii, cu un sistem de operare Android 10 GoFast, 2GB RAM și control parental. Are un ecran de 7 inch și este disponibilă în culoarea mov. Tableta vine cu o multime de jocuri și programe preinstalate, fiind ideală pentru dezvoltarea funcțiilor cognitive ale copiilor. De asemenea, are o carcasă rezistentă și colorată, care o face atractivă pentru copii. Tableta are o memorie de 32GB, care se poate extinde pana la 64 GB prin introducerea unui card TFT, ceea ce permite adăugarea altor jocuri și programe educative. De asemenea, tableta este prevăzută cu două camere web, cu care se pot fotografia momente plăcute în familie.

Smart TabbyBoor Mango 2022 este o alegere excelentă pentru părinții care caută o tabletă pentru copii. Performanța sa rapidă și fiabilă, împreună cu controlul parental, asigură o experiență sigură și distractivă pentru copii. Cu toate acestea, dimensiunea ecranului de 7 inch poate fi considerată mică pentru unele activități, cum ar fi vizionarea de filme. În ciuda acestui mic dezavantaj, tabletă rămâne o opțiune solidă pentru părinții care doresc să ofere copiilor lor o tabletă de învățare și distracție.

Smart TabbyBoor Mango 2022 Tabletă pentru Cop

O alegere excelentă pentru copiii mai mari

Tableta BRILLAR T12 este o alegere excelentă pentru cei care caută performanță și versatilitate. Cu un ecran de 10 inci, sistem de operare Android 12 și un procesor cu opt nuclee, această tabletă oferă o experiență fluidă și rapidă. Cu 6GB de RAM și 128GB de stocare, puteți rula simultan mai multe aplicații și să le mențineți funcționând fără probleme. De asemenea, dispune de o cameră dublă de 8+13MP, ideală pentru a face fotografii sau pentru a realiza apeluri video. Tableta BRILLAR T12 este echipată cu Wi-Fi 5G și Bluetooth, oferindu-vă multiple opțiuni de conectivitate.

În ceea ce privește performanța, Tableta BRILLAR T12 se ridică la înălțime. Procesorul cu opt nuclee asigură o funcționare rapidă și eficientă, iar sistemul de operare Android 12 oferă o multitudine de aplicații și servicii Google. Cu toate acestea, un dezavantaj ar putea fi faptul că tableta nu suportă utilizarea unei cartele SIM. În ciuda acestui aspect, Tableta BRILLAR T12 rămâne o opțiune excelentă pentru cei care caută o tabletă performantă la un preț accesibil.

Tableta BRILLAR T12 cu ecran de 10 inci

Sfaturi esențiale pentru alegerea celei mai potrivite tablete pentru copii

În era digitală în care trăim, tehnologia a devenit o parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi. De la telefoane mobile la laptopuri și tablete, dispozitivele digitale ne înconjoară și ne influențează modul în care lucrăm, învățăm și ne relaxăm. În acest context, copiii nu fac excepție. Tabletele pentru copii au devenit un instrument popular de învățare și divertisment, oferind o gamă largă de aplicații și jocuri care pot fi adaptate la vârsta și nevoile fiecărui copil. Dar cum alegem cea mai potrivită tabletă pentru copilul nostru? Acest articol își propune să vă ghidăm prin procesul de selecție, oferind sfaturi esențiale și recomandări pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere.

Ce este o tabletă pentru copii?

O tabletă pentru copii este un dispozitiv digital portabil, similar cu o tabletă obișnuită, dar adaptat pentru a fi utilizat de copii. Acestea sunt proiectate pentru a fi robuste, ușor de utilizat și, cel mai important, sigure pentru navigarea pe internet. Majoritatea tabletelor pentru copii vin cu controale parentale preinstalate, permițând părinților să limiteze accesul la anumite aplicații sau site-uri web, să seteze limite de timp pentru utilizare și să monitorizeze activitatea copilului.

Tabletele pentru copii sunt, de asemenea, echipate cu o varietate de aplicații și jocuri educaționale care încurajează învățarea interactivă. Acestea pot varia de la jocuri care îmbunătățesc abilitățile de citire și matematică, la aplicații care introduc concepte de știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

Fată tânără surprinsă fericit folosind o tabletă pentru copii

Cum să alegi cea mai potrivită tabletă pentru copilul tău

Alegerea celei mai potrivite tablete pentru copilul tău poate fi o sarcină dificilă, având în vedere varietatea de opțiuni disponibile pe piață. Iată câțiva factori pe care ar trebui să îi luați în considerare:

Vârsta și maturitatea copilului: Vârsta și nivelul de maturitate al copilului sunt factori esențiali în alegerea unei tablete. De exemplu, pentru copiii mai mici, ar trebui să alegeți o tabletă cu un design robust și cu controale parentale puternice. Pe de altă parte, copiii mai mari ar putea avea nevoie de o tabletă cu mai multe funcții și acces la o gamă mai largă de aplicații.

Scopul utilizării tabletei: Dacă intenționați să utilizați tableta în principal pentru scopuri educaționale, căutați o tabletă care vine cu o varietate de aplicații și jocuri educaționale. Dacă tableta va fi folosită mai mult pentru divertisment, asigurați-vă că are o bună calitate a ecranului și a sunetului.

Durabilitatea: Copiii pot fi destul de duri cu jucăriile și dispozitivele lor, așa că este important să alegeți o tabletă care este durabilă și poate rezista la căderi sau vărsări accidentale.

Tablete pentru diferite grupe de vârstă

În funcție de vârsta copilului, anumite tablete pot fi mai potrivite decât altele. De exemplu, pentru copiii de 4 ani, o tabletă cu un ecran mai mic și controale parentale stricte poate fi cea mai bună opțiune. Pe măsură ce copiii cresc, ei pot avea nevoie de o tabletă cu un ecran mai mare și cu mai multe funcții.

Copil cu tabletă pentru copii stând la masă cu cărți și caiete

Cele mai bune tablete pentru copii

Alegerea celei mai bune tablete pentru copilul tău depinde de o serie de factori, inclusiv vârsta, interesele și nevoile individuale ale copilului tău. Cu toate acestea, iată o listă cu câteva dintre cele mai bune tablete pentru copii disponibile pe piață:

  1. Amazon Kindle Fire HD 10.1: Această tabletă este una dintre cele mai populare opțiuni pentru copii, datorită robusteții sale și a excelentei biblioteci de conținut pentru copii. Vine cu un an de abonament la Amazon FreeTime Unlimited, care oferă acces la peste 20.000 de aplicații, jocuri, cărți și videoclipuri pentru copii.

  2. Amazon Fire HD 10 Kids: Similară cu Kindle Fire HD 10.1, această tabletă oferă aceleași beneficii, dar cu un design mai prietenos pentru copii și o carcasă de protecție inclusă. Este o opțiune excelentă pentru părinții care doresc o tabletă robustă și sigură pentru copiii lor.

  3. Smart TabbyBoor Mango 2022: Această tabletă oferă un raport excelent calitate-preț, fiind o opțiune accesibilă care nu compromite performanța. Vine cu o serie de aplicații și jocuri preinstalate, ceea ce o face ideală pentru învățare și divertisment.

  4. Tableta BRILLAR T12: Aceasta este o alegere excelentă pentru copiii mai mari, oferind un ecran mai mare și mai multe funcții. Cu acces la Google Play Store, copiii pot descărca o varietate de aplicații și jocuri, în timp ce părinții pot seta restricții de conținut prin controalele parentale.

Fată mică fericită cu o tabletă pentru copii

Tablete cu jocuri pentru copii

Multe tablete pentru copii vin cu o varietate de jocuri preinstalate, care pot varia de la jocuri educative la jocuri pur distractive. De exemplu, Amazon Kindle Fire HD 10.1 și Amazon Fire HD 10 Kids vin cu o gamă largă de jocuri pentru copii, inclusiv titluri populare precum „Minecraft” și „Angry Birds”. În același timp, Smart TabbyBoor Mango 2022 oferă acces la o varietate de jocuri prin serviciul preinstalat.

Tablete educative pentru copii

În era digitală, tabletele educative pentru copii au devenit un instrument esențial de învățare. Acestea nu numai că oferă o gamă largă de jocuri și aplicații care fac învățarea distractivă, dar oferă și oportunități de învățare personalizate care pot fi adaptate la nevoile individuale ale fiecărui copil.

De exemplu, Amazon Kindle Fire HD 10.1 și Amazon Fire HD 10 Kids vin cu un an de abonament la Amazon FreeTime Unlimited, care oferă acces la o gamă largă de conținut educațional, inclusiv cărți, videoclipuri, jocuri și aplicații. Acestea includ materiale de la editori de încredere, cum ar fi PBS Kids, Nickelodeon și Disney, și acoperă o gamă largă de subiecte, de la matematică și știință la lectură și artă.

Smart TabbyBoor Mango 2022, pe de altă parte, vine cu o serie de aplicații preinstalate care sunt proiectate pentru a îmbunătăți abilitățile de citire, scriere și matematică ale copiilor. De asemenea, oferă acces la o varietate de jocuri educaționale care fac învățarea distractivă.

În cele din urmă, Tableta BRILLAR T12 oferă acces la Google Play Store, unde părinții pot descărca o varietate de aplicații educaționale. Cu controale parentale puternice, părinții pot asigura că copiii lor au acces numai la conținutul potrivit pentru vârsta lor.

Băiat la școală terminând temele cu ajutorul mamei sale și a unei tablete pentru copii

Unde să cumperi tablete pentru copii

Atunci când vine vorba de achiziționarea unei tablete pentru copii, există multe locuri de unde puteți alege. Iată câteva opțiuni:

  1. Magazinele online: Magazinele online, cum ar fi Amazon, oferă o gamă largă de tablete pentru copii, inclusiv Amazon Kindle Fire HD 10.1 și Amazon Fire HD 10 Kids. Avantajul cumpărăturilor online este că puteți compara prețurile și caracteristicile diferitelor modele și puteți citi recenziile altor cumpărători.

  2. Magazinele de electronice: Magazinele de electronice, cum ar fi Altex și eMag, oferă, de asemenea, o varietate de tablete pentru copii. Personalul de vânzări poate oferi sfaturi utile și puteți vedea și testa produsele înainte de a le cumpăra.

  3. Magazinele de jucării: Unele magazine de jucării, cum ar fi Toys „R” Us, vând tablete pentru copii, inclusiv modele precum Smart TabbyBoor Mango 2022 și Tableta BRILLAR T12.

Indiferent de locul în care alegeți să cumpărați, asigurați-vă că faceți cercetări ample înainte de a face o achiziție. Verificați specificațiile produsului, citiți recenziile și comparați prețurile pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună ofertă.

Grup de copii multirasiali împărțind o tabletă pentru copii

Concluzie

Alegerea celei mai potrivite tablete pentru copilul tău poate fi o sarcină dificilă, dar cu cercetare adecvată și înțelegerea nevoilor individuale ale copilului tău, poți face o alegere informată. Fie că optezi pentru robustețea și conținutul bogat al Amazon Kindle Fire HD 10.1, accesibilitatea și raportul calitate-preț al Smart TabbyBoor Mango 2022, sau funcționalitatea extinsă a Tabletei BRILLAR T12, există o tabletă potrivită pentru fiecare copil.

FAQ

1. Care este cea mai bună tabletă pentru copii? Nu există un răspuns unic la această întrebare, deoarece cea mai bună tabletă pentru copii depinde de nevoile individuale ale copilului tău. Cu toate acestea, Amazon Kindle Fire HD 10.1, Amazon Fire HD 10 Kids, Smart TabbyBoor Mango 2022 și Tableta BRILLAR T12 sunt toate opțiuni excelente.

2. Ce vârstă este potrivită pentru o tabletă pentru copii? Vârsta potrivită pentru o tabletă pentru copii depinde de maturitatea individuală a copilului și de modul în care intenționezi să folosești tableta. În general, mulți părinți aleg să introducă o tabletă în jurul vârstei de 4-5 ani.

3. Cum pot controla ce conținut vede copilul meu pe tabletă? Majoritatea tabletelor pentru copii vin cu controale parentale încorporate, care îți permit să limitezi accesul la anumite aplicații, să setezi limite de timp și să monitorizezi activitatea copilului tău. Pentru mai multe informații despre cum să setați aceste controale, puteți consulta acest ghid.

4. De unde pot cumpăra o tabletă pentru copii? Tabletele pentru copii pot fi cumpărate de la o varietate de surse, inclusiv magazine online, magazine de electronice și magazine de jucării.

S-ar putea să îți placă și

Căutarea perfectului Chromebook poate fi o sarcină dificilă, având în vedere varietatea de opțiuni disponibile pe piață. Fie că aveți nevoie de un dispozitiv pentru studiu,

În lumea tehnologiei purtabile, confortul și stilul se îmbină perfect cu funcționalitatea. Dacă sunteți în căutarea celei mai bune curele pentru iWatch, ați ajuns în locul …

Încărcătoarele USB sunt esențiale în viața noastră cotidiană, alimentând dispozitivele pe care ne bazăm în fiecare zi. Dar nu toate sunt la fel. În acest articol, …